1.
Iš pradžių pasidarome kremą, kad, kol kepsime biskvitą, jis truputį sustingtų - bus paprasčiau formuoti Kurmio kalnelį :).
2.
Ruošiame kremą: želatiną užpilame 45 ml šalto vandens, paliekame išbrinkti.
3.
Sutriname vieną bananą, sumaišome jį su varške, cukrumi ir gerai išmaišome, kad cukrus ištirptų. Gautą masę pertriname per sietelį (kremas bus puresnis).
4.
Ištirpiname ant ugnies želatiną, atvėsiname ir sumaišome su varškės mase. Iki standumo išplakame grietinėlę ir dėdami po kelis šaukštus atsargiai maišome ją su varškės kremu. Galima įberti šokolado drožlių, nors aš nedėjau.
5.
Pastatome kremą į šadytuvą, kol kepsime biskvitą. Karts nu karto išimame pamaišyti, kad kremas nesustingtų į vieną "gabalą". Jei stings labai greitai - išimkite iš šaldytuvo, ir laikykite kambario temperatūroje.
6.
Ruošiame biskvitą: atskiriame trynius nuo baltymų. Į trynius po 1 v.š. (kad jų nesutrauktų) pilame karštą vandenį ir iškart plakame mikseriu, tai pat po truputį beriame cukrų su vanilinu. Plakame, kol masė taps tiršta ir beveik baltos spalvos (2-3 min.).
7.
Baltymus gerai išplakame iki standumo (masė turi nekristi iš apversto dubens, jos paviršius turi būti lygus (ne porėtas!), blizgantis). Baltymus sudedame ant trynių - nemaišome (!).
8.
Sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius. Suberiame viską ant baltymų ir tuomet atsargiai (kad nesukristų baltymai) viską šaukštu išmaišome (baltymus, trynius ir birius produktus).
9.
Kepimo formą išklojame kepimo po pieriumi, pilame tešlą, kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname ant grotelių.
10.
Surenkame tortą: biskvito vidurį išskobiame taip, kad gautume dubenėlio formos pagrindą (į jį sudėsime bananus). Biskvitą sulaistykime juoda arbata (jeigu norite įvairesnio skonio, galite vietoje arbatos sulaistymui naudoti sultis arba likerį).
11.
Vieną šalia kito sudedame nepjaustytus bananus - tiek, kiek jų tilps (man tilpo 3,5 banano).
12.
Ant viršaus po truputį dedame kremą, formuodami kupolo formos tortą.
13.
Jei kremas jau pakankamai tvirtas - galima tortą puošti. Išpjautą biskvito dalį sutrupiname ir trupinukais pabarstome tortą. Papildomai dar galima pabarstyti kakava.
14.
Statome tortą į šaldytuvą, kol gerai sustings (geriausia nakčiai). Skanaus!