1.
Dideliame dubenyje išsukite sviestą, cukrų, citrinos sultis ir vanilinį cukrų iki purumo. Sudėkite varškę ir išsukite dar kartą, po vieną įmaišykite kiaušinius.
2.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį suberkite į varškės masę. Tešla turi būti tiršta.
3.
Kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą ir šaukštu išlyginkite paviršių.
4.
Obuolį nuplaukite, išimkite sėklas, supjaustykite nedideliais griežinėliais ir susmaigstykite į tešlą.
5.
Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 C laipsnių temperatūroje apie apie 1 valandą. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu smeigtuku. Jei viršus skrunda, uždenkite folijos lakštu.