1.
Pirmiausia mėsą (naudojau žvėrieną, bet ją galite keisti kiauliena, jautiena, aviena ar kt.) supjaustyti gabalėliais ir įtrinti druska, pipirais (jei mėgstate daugiau prieskoninių žolelių, puikiai tiks jų mišiniai, troškinių prieskoniai). Palikite kelioms valandoms.
3.
Sriubą ruošiau kazane, lauke. Tad pirmiausiai įkaitinkite kazaną. Įpilkite aliejaus. Kai aliejus įkais, įdėkite nuluptą svogūną ir paskrudinkite jį (sakoma, jog taip iš aliejaus surenkamos nenaudingos medžiagos ir paliekamos maistingos). Tuomet svogūną išimkite. Dėkite mėsa ir gerai paskrudinkite. Tuomet pilkite karštą vandenį (aš naudojau 6 l kazaną, tad vandens pyliau apie 4 l.), dėkite kelis lauro lapus, česnako skilteles ir pipirus, uždenkite dangčiu ir virkite, kol mėsa gerokai suminkštės (užtruko apie 40 min). Kai mėsa suminkštės, dėkite bulves, morkas, pomidorus ir pamaišę (pagal poreikį įpylę vandens), pavirkite iki 30 min. (patikrinkite ar bulvės jau minkštos). Baigiant virti pridėkite krapų, petražolių ir jei reikia druskos. Skanaukite!