Autorius apie receptą:
Minkšti ir labai gardūs varškės virtiniai, kuriuos labai nesudėtinga paruošti.
Minkšti ir labai gardūs varškės virtiniai, kuriuos labai nesudėtinga paruošti.
Jolanta, Visko po trupinėlį
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų
varškės
(naudoju birią)
3 vienetai
kiaušinių
210 gramų
manų kruopų
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį dėti varškę, įmušti kiaušinius, suberti manų kruopas, įberti druskos, išmaišyti ir gerai ištrinti. Palikti pastovėti 30 minučių.
2.
Imti šaukšteliu masės ir drėgnomis rankomis formuoti virtinukus.
3.
Į puodą įpilti vandens, įberti druskos, užvirti. Sudėti virtinukus, virti iki kol iškils į paviršių, tuomet pavirti dar 5 minutes.
4.
Patiekti su grietine, cukrumi, cinamonu ar uogiene. Galima valgyti ir su spirgučiais. Aš tiekiau su grietine ir raudonųjų serbentų drebučiais.