1.
Lydekos filė įtrinkite prieskoniais žuviai. Jeigu prieskoniai be druskos, pabarstykite žuvį dar ir trupučiu druskytės. Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
2.
Tešlai išplakite kiaušinį. Į plakinį supilkite pieną, žiupsnelį druskos ir išmaišykite. Berkite miltus ir maišykite. Tešla turi būti vientisa, be gumuliukų, tirštumo daugmaž kaip kepant mažus blynelius. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar miltų, o jeigu tirštesnė - įpilkite dar šiek tiek pieno.
3.
Lydekos filė mirkykite tešloje ir dėkite į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus. Apkepkite kiekvieną žuvies gabaliuką iš abiejų pusių po 1,5 - 2 minutes.
4.
Kai išimsite žuvį iš keptuvės, sudėkite žuvies gabaliukus ant popierinių rankšluostėlių, kad nusivarvėtų riebalų perteklius. Skanaus!