1.
Cukiniją sutarkuoti stambia burokine tarka, dosniai pabarstyti druska ir palikti pastovėti 5-10 minučių. Tada tarkius nuspausti nuo atsiradusio skysčio (aš imu tarkius į saują ir stipriai suspaudžiu, kad gerai nuvarvėtų).
2.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus arba sviesto ir pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus.
3.
Bulves irgi stambiai sutarkuoti per burokinę tarką, įdėti pakepinta svogūną, nuspaustą cukiniją, įspausti česnakus, įberti maltų juodųjų pipirų, druskos, sudėti išplaktus kiaušinius. Viską gerai sumaišyti ir sukrėsti į išteptą aliejumi ir miltais arba džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą. Ant viršaus uždėti pjaustyto sviesto gabaliukus, juos įspausti į masę.
4.
Kepimo indą su paruošta mase dėti į įkaitintą iki 190 C laipsnių orkaitę ir kepti apie 50-60 min (arba iki kol iškeps, nes laikas labai priklauso nuo skardos dydžio ir apkepo storio).
5.
Tiekti karštą su grietine. Skanaus!