Autorius apie receptą:
Labai skanu ir visai nesudėtinga - taip paruošti smidrai tobulai dera garnyrui prie vištienos, žuvies ar tiesiog bulvyčių.
Labai skanu ir visai nesudėtinga - taip paruošti smidrai tobulai dera garnyrui prie vištienos, žuvies ar tiesiog bulvyčių.
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų
smidrų
50 gramų
ghee sviesto
2 skiltelės
česnako
1 saujelė
svogūnų laiškų
1 žiupsnelis
druskos
1 žiupsnelis
maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šparagus nuplauti, gerai nuvarinti. Nulaužti sumedėjusius smidrų galiukus (švelniai lenkti smidrą, kol perlinks ir nulūš, daugiau informacijos apie smidrų paruošimą rasite čia).
2.
Česnaką ir svogūnų laiškus smulkiai sukapoti.
3.
Keptuvėje ant kiek aukštesnės nei vidutinė kaitros ištirpinti sviestą. Apkepti česnaką keliolika sekundžių, kol paskleis švelnų aromatą.
4.
Į keptuvę dėti smidrus, vis vartant, apkepti kelias minutes. Berti svogūnų laiškus, apkepti dar kelias sekundes. Pagardinti druska ir pipirais. Skanaus!