Autorius apie receptą:
Jau tampa tradicija pristatyti naujus naminius ledus. Šiandien dalinuosi naujausiu eksperimentu. Arbūziniai ledai ant pagaliuko savo išvaizda nustebins ir mažus, ir didelius
Jau tampa tradicija pristatyti naujus naminius ledus. Šiandien dalinuosi naujausiu eksperimentu. Arbūziniai ledai ant pagaliuko savo išvaizda nustebins ir mažus, ir didelius valgytojus. Su rausva dalimi paprasta – naudojau arbūzą, o dėl žalios teko pasukti galvą. Naudojau avokadą dėl spalvos ir mango dėl saldumo. Mango galima keisti bananu, persikais, nektarinais, obuoliais. Taip pat žaliai daliai sukurti tiktų kivis.
(...daugiau)(...mažiau)Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų
arbūzo
1 vienetas
avokadų
0.5 vieneto
mango vaisiaus
1 šaukštas
klevų sirupo
(arba kitokios saldiklio)
1 šaukštelis
žaliųjų citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Arbūzui išimam sėklas ir sutrinam iki vientisos masės. Jeigu jis nėra saldus, įpilkite klevų sirupo, kol taps patinkančio saldumo (aš dėjau 1 v.š.).
2.
Arbūzo masę supilstom į formeles, kad liktų 1-2 cm nuo viršaus neužpildyti. Pašauname į šaldymo kamerą valandai. Svarbu, kad paviršius pradėtų stingti, bet nebūtų sušalęs į ledą. Taip darome tam, kad viršutinis žalias sluoksnis nepaskęstų ir lygiai pasiskirstytų viršuje. Žinoma, galima pradėti nuo žalio sluoksnio ir tada pilti rausvą, bet vizualinis efektas nukentės.
3.
Avokadą ir mango sutrinam iki vientisos masės. Praskieskite šlakeliu vandens – taip išvengsite tyrės konsistencijos ir ledai tolygiau pasiskirstys paviršiuje. Įpilam citrinos sulčių ir paragaujam. Jeigu norisi daugiau saldumo, įdedam klevų sirupo. Atsargiai į ledų formą šaukšteliu dedame viršutinį žalią sluoksnį. Smeigiame pagaliukus ir pašauname į šaldymo kamerą nakčiai.