1.
Prikaistuvyje ant nedidelės ugnies, maišydami ištirpinkite sviestą su cukrumi ir melasos sirupu (arba medumi) iki bus visiškai vientisa masė, nebeliks cukraus grūdelių. Kaitinkite kantriai, tas kartais užtrunka, bet jeigu palisite cukraus grūdelius, tešla sunkiai kočiosis, trupės. Tada nuimkite nuo viryklės ir leiskite masei atvėsti (vėsta netrumpai, kokį pusvalandį ar net ilgiau).
2.
Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir druską. Miltų viduryje padarykite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį bei supilkite atvėsusį sviesto bei cukraus mišinį. Rankomis išminkykite tešlą. Tešla būna gana lipni, tas normalu, bet jeigu būtų lipni per smarkiai ir dėl to nepavyktų minkyti, įberkite dar šiek tiek miltų.
3.
Tešlą suspauskite į rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent 2-3 valandoms (galima ir per naktį).
4.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
5.
Tešlą padalinkite į keletą dalių ir kiekvieną plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tradiciškai, šie sausainukai kočiojami labai ploni, bet jūs žiūrėkite ir pagal save, kokių labiau norisi.
6.
Iš tešlos išspauskite norimos formos sausainiukus. Juos dėkite ant kepimo popierioumi išklotos skardos ir kepkite apie 7-10 minučių arba kol lengvai rustels. Kepkite dėmesingai, nes jie ruduoja labai greitai, ypač, jeigu juos darėte plonyčius :)
7.
Kai iškeps, visiškai atvėsinkite, o tada laikykite sandarioje dėžutėje, jog liktų traškūs.