Autorius apie receptą:
Svarainių uogienė visiškas nostalgiškas skonis. Be galo gardu, paprasta, vos iš kelių ingredientų, o kaip tinka gardinti blynelius, vaflius, jogurtą ir kitus.
Svarainių uogienė visiškas nostalgiškas skonis. Be galo gardu, paprasta, vos iš kelių ingredientų, o kaip tinka gardinti blynelius, vaflius, jogurtą ir kitus.
Judita
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
svarainių
1 litras
vandens
(+ šiek tiek virimui)
800 gramų
cukraus
0.5 šaukštelio
citrinų sulčių
(arba citrinų rūgšties)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Svarainius nuplauti, nulupti odeles (nebūtina), supjaustyti į 4 dalis arba smulkiau ir pašalinti sėklas.
2.
Į puodą sudėti svarainius, įpilti vandens maždaug iki pusės svarainių masės, pilti citrinų sultis, išmaišyti, sudėti svarainius ir virti vis pamaišant 5 - 10 minučių, kol suminkštės.
3.
Į kitą puodą pilti vandenį, berti cukrų, supilti susikaupusį skystį (sirupą) iš puodo su svarainiais, užvirti.
4.
Į verdantį sirupą sudėti svarainius ir virti 15 - 20 minučių ant silpnos kaitros (kol vaisiai pasidaro permatomi).
5.
Uogienę kelis kartus permaišyti ir sudėti į iškaitintus stiklainius, sandariai užsukti.
Rašoma-nulupti. Įdomu kaip svarainius nulupti? Gal paaiškintumėte?
Tai kiek laiko reikėtų turėti jei visus svarainius po vieną nulupti. Kas per nesąmonės?
ATSAKYTI
Giedrė
2019-09-23 14:22
Peiliu nulupti, o jei turit, galit ir kokiu virtuviniu skustuku :) Su svarainiais visuomet nemažai darbo, bet mes šeimoje juos mėgstam, tai man rezultatas to vertas :)
ATSAKYTI
Egle
2014-11-30 12:17
PARAŠYTA Į 4 DALIS,O NUOTRAUKOJ PLONOS SKILTELĖS
ATSAKYTI
viktorija
2010-11-06 14:51
man labai patinka jusu receptas jega jega
ATSAKYTI