Autorius apie receptą:
Gaivus ir gardus desertas, kuriuo su malonumu galėsime vaišinti draugus ir artimuosius ne tik per šventes. Šylant orams, tai tikta atgaiva kūnui ir sielai.
Gaivus ir gardus desertas, kuriuo su malonumu galėsime vaišinti draugus ir artimuosius ne tik per šventes. Šylant orams, tai tikta atgaiva kūnui ir sielai.
Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
600 mililitrų
sulčių
(obuolių ir persikų)
600 mililitrų
kefyro
20 šaukštų
vandens
50 gramų
želatinos
2 šaukštai
cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sulčių ir kefyro sluoksniui brinkiname želatiną atskirai.
2.
Sulčių sluoksniui 25 g želatinos užpilame 10 v.š. vandens ir paliekame brinkti 15 min. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su išbrinkusia želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
3.
Atvėsusią supilame į sultis. Išmaišome ir pilame trečdalį sulčių su želatina į pasirinktą formą, paliekame šaldytuve, kol visiškai sustings.
4.
Kefyro sluoksniui 25 g želatinos užpilame 10 v.š. vandens ir paliekame brinkti 15 min. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su išbrinkusia želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
5.
Atvėsintą želatiną supilame į kefyrą, pagardiname cukraus pudra, išmaišome. Supilame pusę kefyro su želatina ant sustingusio sulčių sluoksnio. Vėl statome į šaldytuvą stingti.
6.
Kai kefyro sluoksnis sustings pilame maždaug pusę likusių sulčių su želatina. Paliekame šaldytuve stingti. Tada supilame kefyro sluoksnį, paliekame šaldytuve stingti. Supilame likusį sulčių sluoksnį ir paliekame sustingti šaldytuve.