Strimeles labai trumpai pavirti lengvai pasūdytame vandenyje. Tuomet labai gerai atsiskiria kaulai. Iškaulintą žuvį sumalti.
Bulves, išvirtas pasūdytame vandenyje kartu su puse svogūno ir nedidele morka, sutrinti iki vientisos masės. Virtą svogūną ir morką geriau sutarkuoti tarka. Daržovių masę sumaišyti su žuvies mase, įmušti kiaušinį suberti miltus, krakmolą, nubrauktą šaukštą citrininių žuvies prieskonių, įtrupinti ar įberti petražolių.
Apvolioti džiūvėsiuose, apkepti svieste dar įpilti į keptuvę vandens, įdėti šaukštelį grietinės, tų pačių prieskonių ir troškinti apie 20 min. uždengtoje keptuvėje ant mažos ugnies.
Kol troškinasi kotletai, ruošiami svogūnai. Smulkintus svogūnus apkepti svieste, supilti grietinę, įdėti trupučiuką maltų lauro lapelių, druskos, baltųjų pipirų ir troškinti uždengtoje keptuvėje ant mažos ugnies kol suminkštės. Prieš nukeliant, įberti petražolių ir krapų. Aš naudojau džiovintus, bet labiau tiktų žali. Patiekalą papuošti.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)