“White Fungus” grybus pamerkite vandenyje.
Į puodą supilkite kokosų pieną ir vandenį.
Imbierą ar alpinijos šaknį nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sumeskite smulkintus gabaliukus į puodą kartu su citrinžole, aitriosiomis paprikomis bei žaliosios citrinos lapeliais. Tuomet užvirkite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite apie 10 min.
Supjaustykite kalakutieną nedidesniais kaip vieno kąsnio gabalėliais.
Supilkite į puodą prieskonius: druską, cukrų, kalendrą ir išmaišykite. Sudėkite kalakutieną ir išmirkusius bei nusunktus grybus. Virkite sriubą dar 10 min., kol išvirs kalakutiena. Patikrinkite ar išvirė ištraukę ir perpjovę vieną kalakutienos gabalėlį.
Galiausiai išspauskite į sriubą žaliosios citrinos sultis. Patiekite su ryžiais ar vieną.
Skanaus
Išmokite gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos:
www.ciopciop.lt
Nuotraukos autorius Darius Petrulaitis