Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1,5 - 2 stiklinės miltų
100 g cukraus
0,25 pakelio vanilinio cukraus
200 - 250 g spanguolių
200 g sviesto arba margarino
2 tryniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Margarinas arba sviestas supjaustomas nedideliais gabalėliais ir paliekamas ant lentos, kad suminkštėtų.
Tryniai atskiriami nuo baltymų, pastarieji įdedami į šaldytuvą.
Tryniai ištrinami su šaukštu cukraus, sudedamas suminkštėjęs sviestas, miltai ir užminkoma tešla.
Tada į apvalią formą (sviestu tepti nereikia) įdedama tešla ir paskirstoma, padarius aukštus kraštus. Kepama 150-175 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol įgaus šviesiai rudą spalvą.
Kol kepa paplotis, spanguolės nuplaunamos ir sugrūdamos, kad gautųsi košė, suberiamas vanilinis, paprastas cukrus, išmaišoma. Jei mėgstate saldžiai, galite dėti daugiau cukraus, jei mėgstate rūgščiau - dėkite mažiau.
Iškepęs paplotis išimamas iš orkaitės, ant jo sukrečiama spanguolių masė (tiek, kad nepratekėtų pro kraštus).
Iš šaldytuvo išimami baltymai, suplakami iki standžių putų. Bebaigiant plakti, plona srovele įberiama šiek tiek cukraus.
Baltymai sukrečiami ant viršaus, kad paslėptų spanguoles ir pyragas iškart dedamas į orkaitę. Kepama tol, kol viskas gražiai paruduos. Šis pyragas ilgai būna šviežias.