Autorius apie receptą:
Puiki idėja greitam patiekalui, jei šonkaulius išvirsite iš vakaro. Traškūs išorėje ir minkšti viduje, labai skanu!
Puiki idėja greitam patiekalui, jei šonkaulius išvirsite iš vakaro. Traškūs išorėje ir minkšti viduje, labai skanu!
Laima
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas
šonkaulių
4 šaukštai
adžikos
4 šaukštai
vandens
3 vienetai
lauro lapų
pagal skonį
pipirų
šiek tiek
druskos
šiek tiek
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šonkaulius gerai nuplauti. Dėti į vandenį, sudėti lauro lapus, pipirų, druskos. Užvirinti ir virti apie 1 - 1.5 valandos, kol mėsa bus minkšta, tikslus virimo laikas priklauso nuo kaulų stambumo, kokio storio mėsos sluoksnis. Šonkaulius išimti ir leisti nuvarvėti, apsausinti. Jei virėte vieną didelę juostą, ją supjaustyti po kelis šonkaulius, kad būtų patogiau kepti.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti šonkaulius iš abiejų pusių, kol apskrus. Jei visi šonkauliai netelpa vienu kartu, juos apkepti per kelis kartus, apkeptus atidėti, kol keps kiti.
3.
Į tą pačią, dar karštą keptuvę dėti adžiką ir vandenį, pamaišyti, kol adžika ir vanduo susimaišys iki vientisumo ir pakaitinti, kol užvirs. Sudėti šonkauliukus ir, pavartant, pakaitinti, kol šonkauliukai apsivels adžikos padažu.