Autorius apie receptą:
Tokie skanėstai būna tikri gelbėtojai, kurie atneša daug malonumo neįdedant per daug pastangų. Paruoštus putėsius galite puošti plakta grietinėle, sausainių trupiniais ar
Tokie skanėstai būna tikri gelbėtojai, kurie atneša daug malonumo neįdedant per daug pastangų. Paruoštus putėsius galite puošti plakta grietinėle, sausainių trupiniais ar šokolado drožlėmis. Juodajį šokoladą galite pakeisti pienišku ar baltuoju.
(...daugiau)(...mažiau)Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
400 gramų
grietinėlės, 35% riebumo
125 gramai
juodojo šokolado
60 gramų
cukraus pudros
55 gramai
kavos
45 gramai
pieno
2 gramai
želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Grietinėlę išplakame kartu su cukraus pudra iki švelnaus standumo putų. Padedame į šaldytuvą,
2.
Šokoladą išlydome mikrobangų krosnelėje ar ant garų vonelės.
3.
Šokoladą sumaišome su kava.
4.
Želatiną išbrinkiname šaltame vandenyje (aš naudojau želatiną lapeliais, jei naudojate birią - ją brinkiname pagal pakuotės nurodymus).
5.
Pakaitiname pieną, į jį įdedame išbrinkusią, nusunktą želatiną, maišome, kol ji išsilydys.
6.
Supilame pieną į šokoladą. Iš centro sukamaisiais judesiais maišome, kol viskas gerai išsimaišys.
7.
Į šokoladą sudedame pusę plaktos grietinėlės, lėtais judesiais išmaišome, stengiantis per daug neišmaišyti.
8.
Sudedame likusią dalį grietinėlės (paliekame šiek tiek grietinėlės papuošimui), gerai ir atsargiai išmaišome.
9.
Supilstome konditerinio maišelio pagalba į taures ir paliekame per naktį sustingti.