1.
Nuplaukite špinatus, nuimkite stiebelius ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, laikykite 5–7 minutes (špinatai suminkštės ir lengviau susitrins).
2.
Tada gerai nuspauskite špinatus ir atidėkite 50 ml vandens, kuriame buvo špinatai.
3.
Į dubenį sudėkite špinatus, augalinį aliejų ir sublenderiuokite iki visiškos tyrės (arba sudėkite į maišytuvą ir sumalkite).
4.
Į dubenį sudėkite miltus, krakmolą, kepimo miltelius, išmaišykite ir viską prasijokite.
5.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
6.
Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos, pridėkite 1/5 cukraus ir išplakite mikseriu iki standžių putų, plakite 5 minutes, ne mažiau.
7.
Kitame dubenyje išplakite mikseriu trynius, palaipsniui supilkite karštą špinatų vandenį (jei atvėso vanduo, tai jį būtinai pašildykite). Tada įpilkite vanilinį cukrų ir likusį cukrų ir plakite toliau iki purios, lengvos, šviesios masės.
8.
Į išplaktą trynių masę sudėkite špinatų tyrę ir viską gerai mikseriu išplakite.
9.
Tuomet sudėkite dalimis persijotą miltų mišinį ir viską gerai išmaišykite.
10.
Sudėkite dalimis išplaktus baltymus ir su mentele atsargiai, judesiais iš apačios į viršų įmaišykite į tešlą, stenkitės nenusodinti baltymų.
11.
Kepimo formą (24 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
12.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, apie 40 min.
13.
Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku: jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus.
14.
Iškepusį biskvitą su forma perkelkite ant grotelių ir maždaug 10 min. palikite, kad atvėstų. Po to atsargiai apipjaukite peiliu, išimkite ir padėkite jį vėsti ant grotelių.
15.
Biskvitą prieš pjaustymą reikėtų vėsinti maždaug 5 - 6 valandas. Pjaustyti galima tik visiškai atvėsusį biskvitą, kitaip jis trupės! Aš atvėsusį biskvitą apsukau maistine plėvele ir pernakt palaikiau šaldytuve. O kitą dieną nupjaukite biskvito viršaus nelygumus (trupinius panaudosime papuošimui) ir biskvitą perpjaukite išilgai į tris lygias dalis.
16.
Kremo gamybai, želatiną užpilkite šaltu pienu ir palikite 20 min., kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje, atvėsinkite.
17.
Į kambario temperatūros jogurtą įpilkite cukraus ir vanilinio cukraus, išmaišykite ir palikite, kol cukrus ištirps.
18.
Į jogurtą įpilkite atvėsintą želatiną ir gerai išmaišykite.
19.
Šalta grietinėlę išplakite mikseriu, nedideliu greičiu. Svarbiausia neperplakti! Grietinėlė turi gerai laikyti formą ir būti minkšta.
20.
Į jogurto masę, atsargiai mikseriu įmaišykite dalimis plaktą grietinėlę. Kremas paruoštas.
21.
Želės miltelius užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite, atvėsinkite, palikite šaltai sustingti. Kai sustings žele supjaustykite kubeliais.
22.
Braškes supjaustykite mažais gabalėliais (kelias braškes atidėkite torto papuošimui).
23.
Kremą padalykite į 3 lygias dalis.
24.
Kepimo formą (26 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Tortinės kraštus apjuoskite (suformuokite aukštas sieneles) acetato juosta, nes kitaip tortas netilps į formą.
25.
Dėkite per vidurį vieną biskvitą, dėkite supjaustytas braškes, aptepkite kremu, ant kremo dėkite supjaustytus želė kubelius.
26.
Tada dėkite antrą biskvitą, šiek tiek paspauskite, dėkite braškes, kremą, želė, uždėkite paskutinį biskvitą, paspauskite ir patepkite likusiu kremu.
27.
Liko tortą papuošti: ant kremo dėkite per pusę perpjautas braškes, užberkite tarkuoto šokolado ir biskvito trupinių.
28.
Tortą pastatykite į šaldytuvą pilnai sustingti, bent 6 val., o geriausia per naktį, nes tada būna skaniausias.