Autorius apie receptą:
Šio džemo tekstūra man pavyko ideali. Tokia tvirta ir kabinama šaukštu, užtepus ant skrebučio nenubėga į šonus. Skonio atžvilgiu džemas neįprastas gomuriui, truputy
Šio džemo tekstūra man pavyko ideali. Tokia tvirta ir kabinama šaukštu, užtepus ant skrebučio nenubėga į šonus. Skonio atžvilgiu džemas neįprastas gomuriui, truputy prabangus. Iš normos išviriau 5 stiklainiukus po 200 ml.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 kilogramas
slyvų
500 gramų
cukraus marmeladams
150 gramų
juodojo šokolado
50 mililitrų
vandens
3 šaukštai
brendžio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Slyvas nuplauname, perpjauname per pusę ir išimame kauliukus.
2.
Sudedame į puodą, užpilame cukrumi ir vandeniu. Paverdame apie 10 – 15 min. Slyvų masę sutriname rankiniu maisto smulkintuvu (vadinamu blenderiu).
3.
Sudedame laužytą šokoladą gabalėliais ir supilame brendį. Pakaitiname dar apie 5 min.
4.
Slyvų džemą supilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainiukus. Uždengiame storu rankšluosčiu ir paliekame atvėsti.