1.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite maždaug 1 cm storio skiltelėmis.
2.
Ant vidutinės ugnies keptuvėje ištirpinkite sviestą. Į jį supilkite cukrų bei cinamoną ir pakepkite 2-3 minutes. Sudėkite obuolius ir, karts nuo karto maišydami, kepkite tol, kol cukrus ims lydytis į karamelę ir obuoliai ja aplips. Nuimkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų.
3.
Ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių ir ant jo padėkite vieną tešlos lakštą. Ant lakšto sudėkite obuolius, palikdami 1-2 cm nuo kraštų. Sumaišykite trynį, cukrų ir vandenį ir šiuo mišiniu patepkite pyrago kraštą - tai padės tešlos lakštams sulipti.
4.
Kitą tešlos lakštą, skirtą pyrago viršui, perlenkite pusiau ir per sulenkimą kas 1 cm įstrižai įpjaukite (kaip parodyta nuotraukoje). Taip pyrago viršus bus ir gražus, ir kepant galės išeiti garai. Šiuo lakštu užklokite obuolius, pirštais užspauskite pyrago krašus ir aptepkite tešlą likusiu kiaušinio mišiniu. Jei norite, peiliu tešlos kraštuose padarykite įpjovimus - iškepęs pyragas dar gražiau atrodys :)
5.
Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje, kol pyragas taps gražios rusvai auksinės spalvos. Skanaus!