Autorius apie receptą:
Labai nesudėtingai paruošiami čekiški koldūnai, kuriuos labai skanu tiekti prie guliašo, mėsos troškinių ar troškintų kopūstų, nes jie puikiai sugeria padažus ir yra
Labai nesudėtingai paruošiami čekiški koldūnai, kuriuos labai skanu tiekti prie guliašo, mėsos troškinių ar troškintų kopūstų, nes jie puikiai sugeria padažus ir yra tiesiog puikus garnyras!
(...daugiau)(...mažiau)
Ūla
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3.5 stiklinės
rupių miltų
1.5 stiklinės
pieno
1 vienetas
kiaušinių
1 šaukštelis
cukraus
1 šaukštelis
sausų mielių
1 šaukštelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šiltą pieną išmaišyti su cukrumi ir palikti 10 minučių, kol suputos.
2.
Miltus išmaišyti su druska, įmušti kiaušinį ir išmaišyti. Suputojusių mielių mišinį supilti į miltus. Išminkyti į rutulį. Pabarstyti viršų miltais, uždengti rankšluostėliu ir palikti tešlą iškilti porai valandų šiltai.
3.
Stalą pabarstyti miltai ir tešlą padalinti į keturias dalis. Kiekvieną formuoti į storą pailgą volelį, panašios į cepeliną formos. Uždengti ranškluostėliu ir palikti pakilti dar 40 minučių.
4.
Puode užvirinti vandenį, į jį atsargiai įdėti tešlos dalį ir uždengti dangčiu. Virti 10 minučių (svarbu, kad vanduo burbuliuotų!), po to koldūną apversti, uždengti ir virti dar 10 minučių.
5.
Koldūną atsargiai išimti, nuvarvinti ir keliose vietose subadyti šakute, kad išeitų garai. Palikti pastovėti 2 - 3 minutes ir supjaustyti riekelėmis.