1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm (tinka ir 24 cm) apvalią formą, išklokite ją kepimo popieriumi.
2.
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Suberkite šaltą kubeliais supjaustytą sviestą, dėkite grietinę ir trupinkite pirštais iki gausis trupiniai, tekstūra primenantys duonos trupinius (jei tešla atrodo per sausa, įdėti dar truputį grietinės). Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines.
3.
Likusius suberkite į kepimo formą ir paspauskite ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Išėmę orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 170 laipsnių.
4.
Tuo metu pasiruoškite įdarą: sumaišykite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius (aš maišau elektriniu "blenderiu", kad būtų glotni tekstūra, bet galima ir tiesiog šakute ištrinti). Dar kartais įpilu porą šaukštų brendžio ar romo, labai gardų prieskonį suteikia.
5.
Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 – 7 minutes (kad kremas šiek tiek sutirštėtų). Tada užberkite likusius trupinius, sumaišytus su smulkintais riešutais.
6.
Pyragą grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 25 – 30 minučių, iki viršutinis trupinių sluoksnis atrodys sausas. Šio pyrago svarbu neperkepti, kad varškės įdaras neišsausėtų, jau geriau kepti truputį trumpiau negu per ilgai (vėsdamas pyragas puikiai sustingsta, net jeigu išėmus iš orkaitės ir atrodo, kad dar galėtų truputį pakepti).
7.
Pyragui leiskite visiškai atvėsti ir bent 2 - 3 valandas (o geriausiai - per naktį) palaikykite šaldytuve, nes jis skaniausias šaltas. O skanaukite atsargiai - nenusikąskite liežuvio, nes tai tikrai pats skaniausias varškės pyragas, kokį man tekę ragauti!