Sviestą pertriname su cukrumi, įmušame kiaušinį, išmaišome, beriame miltus ir minkome tešlą. Tešla turi būti ne per kieta, bet kad būtų galima imt į rankas ir jo prie jų nekibtų. Suminkytą tešlą valandai statome į šaldytuvą. Po to imame po gabaliuką ir paskirstome po riebalais išteptas formeles. Dugnus pabadome šakute. Kišame į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepam apie 10 min. Iškepusius traukiame iš formelių ir dėsiojam ant padėklo ar lėkštės bei paliekam atvėst.
Į grietinėlę suberiame cukrų, vanilinį cukrų, įlašiname citrinos, suberiame standiklį. Viską plakame iki standžios masės (neperplakite, nes į sviestą susimes).
Ant krepšelio tepame uogienės, krauname plaktos grietinėlės ir užlašiname dar kelis lašus uogienės.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)