Autorius apie receptą:
Jei dar nebandėte margučių dažyti šaldytais juodais serbentais, labai rekomenduoju. Jų nuoviras suteikia kiaušiniams tikrai unikalią švelnią rožinę spalvą.
Jei dar nebandėte margučių dažyti šaldytais juodais serbentais, labai rekomenduoju. Jų nuoviras suteikia kiaušiniams tikrai unikalią švelnią rožinę spalvą. Neišsigaskite, jog tik ištraukti iš nuoviro margučiai atrodys itin šviesūs - džiūstant spalva iškart ims ryškėti ir tamsėti.
(...daugiau)(...mažiau)Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų
juodųjų serbentų
(naudojau šaldytus)
3 šaukštai
acto 9%
1 litras
vandens
pagal poreikį
kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šaldytus serbentus beriu į puodą, užpilu vandeniu ir actu, vos vos pašildau ant nedidelės kaitros, kad serbentai atitirptų.
2.
Tada į šį serbentų reikalą vienu sluoksniu sudedu kiaušinius, kad jie būtų visiškai apsemti ir per daug nesiliestų vienas su kitu (šiek tiek liestis gali). Užvirinu ir nuo užvirimo paverdu 10 minučių. Kaitrą išjungiu ir palieku visiškai atvėsti (apie 30-60 min).
3.
Atvėsusius kiaušinius labai atsargiai dedu ant popierinio rankšluosčio, kad visiškai nudžiūtų. Džiūstant vieną kartą apverčiu, kad džiūtų tolygiau.
4.
Nenusigaskite - išėmus iš nuoviro atrodys, jog margučiai tik vos vos rausvi, tačiau džiūstant spalva ims smarkiai ryškėti.
Patarimai:
•
Šaldytus juodus serbentus aš perku RIMI prekybos centre.