Autorius apie receptą:
Traškūs rageliai, kuriuos kadaise kepdavo mano mama. Mama juos kepdavo be įdaro, bet esu bandžiusi su obuoliu ir šokoladu - irgi skanu.
Traškūs rageliai, kuriuos kadaise kepdavo mano mama. Mama juos kepdavo be įdaro, bet esu bandžiusi su obuoliu ir šokoladu - irgi skanu.
Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų
miltų
200 gramų
sviesto
1 stiklinė
kefyro
11 gramų
sausų mielių
šiek tiek
druskos
šiek tiek
cukraus pudros
(apvoliojimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šaltą sviestą supjaustyti ar sutarkuoti ir su miltais sutrinti tarp pirštų iki drėgno smėlio trupinių konsistencijos.
2.
Kefyrą sumaišyti mielėmis ir druska. Supilti į miltų ir sviesto trupinius, užminkyti tešlą, uždengti ir palikti šaldytuve 2 valandoms arba ilgiau. Galima užminkyti ir iš vakaro.
3.
Išimti tešlą iš šaldytuvo, perminkyti ir padalinti į 4 arba 8 dalis, priklauso, kokio dydžio ragelių norėsite. Iš tešlos gabalėlių iškočioti 30 arba 22 centimetrų skersmens apskritimus. Kočioti ant pamiltuoto paviršiaus.
4.
Padalinti apskritimus į 8 dalis ir kiekvieną dalį susukti pradedant nuo plačiosios pusės į vidurį.
5.
Dėti ragelius į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir kepti 170-180 C laipsnių orkaitėje, kol gražiai parus. Karštus ragelius apvolioti cukraus pudroje.