<div class="ingredients">
<h2>Ingredientai:</h2>
<p>4 vištienos kulšelių}<br />
1 kg jautienos kumpio<br />
70 g želatinos<br />
1 skardinės konservuotų žirnelių<br />
1 skardinės konservuotų kukurūzų<br />
Druskos<br />
Pipirų<br />
1 galvos česnako<br />
</p>
<p>Papuošimui:<br />
Dešros, šlapios<br />
Pipirų, žirneliais<br />
</p>
</div>
<div class="recipe_make">
<h2>
<p>Gaminimas:</p>
</h2>
<p style="text-align: justify">Vištienos kulšeles kartu su jautienos kumpių sudedame į puodą, užpilame vandens ir pastatome ant stoprios ugnien kol užvirs.<br />
Užvirus, nupilame vandenį, apiplaumane mėsa, vėl užpilame šaltų vandenių ir vedame iki mėsa nepradės skirtis nuo kauliukų ~ 1,5-2val.<br />
Beviriant mūsų mėsai į puodą dedam 1 galvą svogūno(kad sultinys būtu skaidresnis), 1 vidutinio dydžio moką. Viską pasūdome, papipiriname.<br />
Išvirus, išimame mėsa, perkošiame sultinį per sietelį. Atvėsinta mėsą atskiriame nuo kauliukų, kremzliu ir pan. Supjaustome kubeliais.<br />
Į nedidelę gilią lekštę atpilame ~ 200 mililitrų sultinio, į jį supilame želatiną ir paliekame išbrinkti ~ 15-20 min.<br />
Kol želatina brinksta į likusi sultinį sudedame supjaustytą mėsą, konservuotus žirnelius bei kukuruzus.<br />
Išbrinkusį želatiną dedam ant silpnos ugnies kol visiškai ištirps, užvirti nereikia.<br />
Ištirpintą želatiną supilame į šaltieną, išspaudome visą galvą česnako.<br />
Imam tuščią plastmasinį butelį nuo "Coca-Colos" ar "Sprite" nupjauname jam dugna ir apverčiame aukštin galvą ir įstatome į stiklainį.<br />
Į taip paruoštą butelį sudedame šaltieną ir pastatome šaltai per naktį.<br />
Kitą dieną su žirkliu pagalbą nukerpame butelio kraštą ir atsargiai išimame šaltieną.<br />
Papuošiame: Iš dešros padarome ausytes, knysliuką, uodegytę. Iš pipirų žirnelių akytes.</p>
</div>
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)