Sviestą pertrinam su cukrumi. Įmušame kiaušinį, viską gerai išmaišom. Sudedame varškę (jei grūdeliais - reikia pertrint per sietelį), vėl gerai išmaišom. Beriame pamažu miltus, su pirma porcija ir kepimo miltelius, minkom. Tešla turi gautis minkšta, bet kad būtų įmanoma kočiot.
Kišame paruoštą tešlą pusvalandžiui į šaldytuvą. Po to traukiam lauk, ant miltais pabarstytos lentos (stalo, kepimo popieriaus etc.) kočiojame apie pusės cm storumo lakštą. Pjaustome jį patinkančios formos gabaliukais (aš rombukus dažniausiai pjaustau), dėliojame ant kepimo popieriumi užklotos skardos ir kišame iki 170 laipsnių įkaitinton orkaitėn 25-30 min. Jei lakštas bus plonesnis, gali ir anksčiau iškept, jei storesnis - reikės daugiau laiko.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)