Po to, į maistinę plėvelę įvyniojame sviestą ir iš jo išminkome didelį lakštą, kurį dedame į šaldytuvą atvėsti.
Toliau ruošiame tešlą. Mieles ištriname su cukrumi ir užpilame šiltu pienu. Suberiame pusę miltų kiekio ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 40 C, ir paliekame pakilimui. Po to, suberiame druską ir visus miltus. Minkome ir formuojame rutulį. Vėl dedame tešlą pakilti į orkaitę. Pakilusią tešlą perminkome ir iš jos iškočiojame tris kartus didesnį lakštą nei sviesto. Į jo vidurį ir dedame sviestą ir sulankstome kaip čia parodyta:
http://www.foodbeam.com/wp-content/uploads/2008/04/12-first-tour.png
Ir dedame į šaldytuvą 30 min. Po to, vėl išimame tešlą ir vėl iškočiojame lakštą, jį sulenkiame taip pat, kaip pirmą kartą, ir vėl dedame į šaldytuvą. Ir taip padarome 3-4 kartus. Kai tešla baigta šaldyti, ją iškočiojame į didelį stačiakampį ir pjaustome trikampius, kuriuos patepame mūsų pasigaminta obuolių mase, suvyniojame ir formuojame kruasanus, patepame kiaušiniu. Kepame 220 laipsnių orkaitėje dvipusiu rėžimu 8 min., po to 170 laipsnių orkaitėje dar 10 min. Rudeniška ir nepaprastai skanu!
Patieklus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!