Rudeninis obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu
AUTORIUS:
Monika
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 61)
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 61)
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 g. sviesto
4 obuolių
250 g. cukraus
3 kiaušiniai
150 g. miltų
tarkuota citrinos žievelė
1 a. š. malto cinamono
0,5 a. š. kepimo miltelių
50 g. maltų migdolų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius, o minštimą supjaustome į 8 dalis. Puode ištirpiname 50 g. sviesto, sudedame obuolius ir įberiame 50 g. cukraus. Maišydami kaitiname, kol obuoliai ima karamelizuotis. Užberiame tarkuotą citrinos žievelę. Viską sudedame į kepimo formą ir leidžaime atvėsti.
Į dubenį sudedame likusį sviestą, suberiame likusį cukrų ir sukame, kol masė tampa puri. Pamažu, nuolat sukdami, sudedame išplaktus kiaušinius. Atidžiai įmaišome miltus sumaišytus su kepimo milteliais, cinamoną bei migdolus. Tešlą sudedame ant obuolių ir išlyginame. Kepame 50 – 60 min. 180 0 karštumo orkaitėje.
Iškepusiam pyragui leidžiame atvėsti orkaitėje ir.... skanaus!!!