Autorius apie receptą:
Rauginti pomidorai ben man yra nuostabi užkanda ir daug sveikesnė negu marinuoti. Rauginimui labiausiai tinka nepernokę, dar tokie pokiečiai pomidorai. Galima puikiai rauginti ir
Rauginti pomidorai ben man yra nuostabi užkanda ir daug sveikesnė negu marinuoti. Rauginimui labiausiai tinka nepernokę, dar tokie pokiečiai pomidorai. Galima puikiai rauginti ir visiškai žalius, neprinokusius pomidorus. Geriausiai pomidorus rinkitės mažesnius, daugmaž apyvienodžio dydžio. Receptas užrašytas 1 litro talpos stiklainiui. Jeigu naudojate didesnį, proporcijas atitinkamai padidinkite. Raugindami dar galite įdėti mėgiamų prieskonių, pvz. garstyčių grūdelių ar kvapniųjų pipirų ar kitų, kurie patinka. Man dar kartais patinka įdėti gvazdikėlių arba cinamono lazdelę. Taip pat galite drauge su pomidorais įdėti rūgti keletą agurkų, jie pomidorams suteikia gero prieskonio.
(...daugiau)(...mažiau)
Rasa
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį
pomidorų
1 šaukštas
druskos
1 šaukštelis
cukraus
šiek tiek
juodųjų serbentų lapų
šiek tiek
vyšnių lapų
šiek tiek
česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pomidorus ir prieskoninius lapus švariai nuplauti.
2.
Į švaraus litro talpos stiklainio dugną dėti po keletą vyšnių ir serbentų lapų, 2-3 česnako skilteles ir berti druską bei cukrų. Ant viršaus dėti pomidorus (pridėti pilną stiklainį) ir užpilti labai šaltu, švariu vandeniu (tinka iš šulinio arba galite vandenį atvėsinti ledukais). Svarbu, kad vanduo, kurį naudosite, būtų nechloruotas, nes chloras stabdo rūgimo procesą. Lietuvoje daugumoje vietų vandentiekio vanduo nechloruojamas, bet jeigu gyvenate užsienyje, įsitikinkite ar ne arba naudokite pvz. pirktinį šaltinio vandenį.
3.
Stiklainį uždaryti švariu plastikiniu dangteliu. Plastikinį tam, kad būtų kaip išeiti dujoms vykstant rūgimo procesui. Užsukami tam per sandarūs ir gali “nušokti”.
4.
Tada stiklainį papurtyti, kad prieskoniai pasiskirytų ir nešti į rūsį ar vėsų sandėliuką. Praėjus porai mėnesių pomidorai jau paprastai būna tinkami valgymui.
5.
Beje, jeigu norite greitai paraugtų pomidorų, juos darykite ne stiklainyje, o kubiliuke. Tiesiog prislėkite pomidorus medine lentele, prispauskite akmeniu, uždenkite kubiliuką švariu rankšluostėliu ir pastatykite kur nors kambario kampe ar sandėliuke keletui dienų. Tada vis paragaukite, ar jau pakankamai įrūgę.
Kad.pats paprasčiausias yra pats geriausias receptas.Mūsų šeima taip ruošia nuo močiučių laikų.
ATSAKYTI
Egle
2018-08-10 13:47
man labai patiko moldaviskas variantas... Jie vietoje serbentu ir vysniu prideda gana nemazai salieru lapu ir kotu, juos supjausto dideliais gabalais. na ir cesnako jie nepagaili. Dar deda aitriosios paprikos, cia jau pagal skoni. rugstant paprika vis astreja...
ATSAKYTI
Lolita
2018-09-02 12:33
Gal galit tecepta ta moldaviska?
ATSAKYTI
Dalia
2018-06-26 13:30
ar raugiant reikia deti cukru , man atrodo kad kaip ir agurkam uztenka druskos ATSAKYTI
Ramunė
2018-06-26 14:33
Kiek šeimininkių, tiek receptų :)
ATSAKYTI
Diana
2019-07-28 16:51
Galima ir nedėti. Cukrus čia ne pomidorų saldumui, o truputį pagreitina įrūgimą (jį suvalgo rūgimo bakterijos, tad pomidorai nebus saldūs).
ATSAKYTI
zitulka
2019-08-05 22:18
kiti deda ir agurkam ciut cukraus tada jie neperrugsta
ATSAKYTI
Angelė
2017-09-02 16:10
Pjaustyt negalima?
ATSAKYTI
Rasa
2017-09-02 17:31
Niekada nebandžiau iš tiesų pjaustyti, bet tikriausiai galima pabandyti :) Tik pjaustyti turėtų įrūgti greičiau, anksčiau juos pradėkite ragauti
ATSAKYTI
Kristina
2017-08-21 01:21
O kokiam kiekiui vandens dėti 1 šaukštą druskos ir šaukštelį cukraus?
ATSAKYTI
Lina
2017-08-21 07:54
Į litro talpos stiklainį šis kiekis. Jeigu naudosite mažesni arba didesnį stiklainį, kiekius proporcingai didinkite
ATSAKYTI