1.
Nevirtus burokėlius nulupame, nuplauname ir supjaustome griežinėliais. Aš pajausčiau nelabai storais, apie 3 cm storio.
2.
Česnaką nulupame ir skilteles supjaustome taip pat griežinėliais.
3.
Į indo dugną dedame duoną, ant viršaus dėliojame burokėlių griežinėlius, į tarpus įmesdami česnako. Ant viršaus dedame krapo žiedyną.
4.
Sūrymui į šaltą vandenį beriame druską, išmaišome.
5.
Sūrymu užpilame burokėlius. Viršų pabarstome garstyčių milteliais, kad taip nepelytų paviršius. Uždengiame marlės skepetaite ir padedame virtuvėje, šiltoje vietoje.
6.
Pasijaučia malonus rūgimo kvapas, burokėlius galima ragauti. Man išrūgo maždaug per savaitę. Jeigu namuose labai šilta, gali išrūgti ir greičiau. Kai burokėliai išrūgsta, reikia pernešti į vėsesnę vietą.