Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300g miltų
42g mielių
250ml pieno
75g cukraus
100g margarino VILNIUS kepiniams
1 kiaušinis
1 žiupsnelis druskos
400g žemuogių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus persijoti į dubenį, jų kauburėlio viduryje padaryti įdubimą ir į jį sutrupinti mieles. Įpilti šiek tiek šilto pieno, įberti šaukštelį cukraus, truputį miltų ir sumaišyti į vientisą masę. Uždengti ir palaikyti šiltoje vietoje 30 minučių.
Likusį pieną, cukrų, minkštą margariną, kiaušinį, druską dėti į dubenį (kuriame mielių ir miltų masė) ir suminkyti į vientisą tešlą.
Tešlą į kepimo formą sukrečiame dalimis ir ant kiekvienos dalies priberiame žemuogių.
Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.