Pusryčių krepšeliai su šonine, kiaušiniais ir duona
AUTORIUS:
Kotryna
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 3)
@Shutterstock
Autorius apie receptą:
Vos penki ingredientai, 20 minučių ir pusryčiai paruošti. Jokių įmantrybių, jokio ilgo sukiojimosi virtuvėje, o rezultatas pavyksta skanus ir sotus.
Vos penki ingredientai, 20 minučių ir pusryčiai paruošti. Jokių įmantrybių, jokio ilgo sukiojimosi virtuvėje, o rezultatas pavyksta skanus ir sotus.
Kotryna
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai
kiaušinių
6 griežinėliai
šviesios forminės duonos
12 griežinėlių
rūkytos kiaulienos šoninės
10 gramų
čederio sūrio
1 šaukštas
sviesto
1 pundelis
žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sūrį sutarkuoti burokine tarka. Iš forminės duonos išspausti nedidelius apskritimus (kad tilptų į keksiukų kepimo formą), patogiausia tai daryti nedideliu konditeriniu žiedu arba maža stiklinaite, puodeliu ar stiklainio kakleliu.
2.
Į keptuvę dėti sviestą ir ištirpinti, sudėti duonos riekeles ir kepti apie 1 - 2 minutes iš kiekvienos pusės iki kol apskrus. Tuomet atidėti.
3.
Sausą keptuvę įkaitinti iki vidutinės kaitros, sudėti šoninės griežinėlius ir kepti iki kol vos parus ir šiek tiek susiraitys. Šoninė neturi tapti traški, o dar pakankamai lanksti, tad svarbu neperkepti.
4.
Į šešias keksiukų formeles sudėti šoninę formuojant krepšelius (dugnas ir krašteliai turi būti uždengti šonine). Į kiekvieną formelę dėti po du griežinėlius šoninės, tuomet ant dugno dėti po apkepusį duonos gabaliuką, tuomet pabarstyti sūriu. Į kiekvieną krepšelį įmušti po vieną kiaušinį.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitės apie 10 minučių.
6.
Žalumynus pasmulkinti, pabarstyti krepšelius prieš tiekiant ir skanauti.