Autorius apie receptą:
Varškę geriausiai naudokite kreminę (nuotraukoje pridėjau, kokią varškę naudojau aš) arba, jei naudojate ne kreminę, labai gerai pertrinkite per sietelį ar sumalkite
Varškę geriausiai naudokite kreminę (nuotraukoje pridėjau, kokią varškę naudojau aš) arba, jei naudojate ne kreminę, labai gerai pertrinkite per sietelį ar sumalkite elektriniu trintuvu. Krakmolas šiam apkepui prideda ypatingo purumo.
(...daugiau)(...mažiau)Loreta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų
kreminės varškės
4 vienetai
kiaušinių
7 šaukštai
cukraus
2 šaukštai
grietinės
2 šaukštai
krakmolo
(su kaupu)
šiek tiek
vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Varškę, kiaušinio trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir grietinę gerai išsukite. Suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite.
2.
Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių butų (bet tokių vidutiniškai standžių, neperplakite) ir iš lėto įmaišykite į varškės masę.
3.
Masę pilkite į sviestu plonai išteptą kepimo formą atsegamais kraštais ir kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje, įjungę kaitinimo iš viršaus ir apačios režimą, bet be ventiliatoriaus.
4.
Iškepus išimkite iš orkaitės ir leiskite apkepui atvėsti formoje bei šiek tiek sutvirtėti, o tada išimkite iš formos ir skanaukite.
Labai skanus, purus varškės apkepas! Naudojau paprastą 9% varškę tik sutryniau ją blenderiu. Super pavyko! Įsitraukiau šį receptą į geriausiųjų sąrašą!
ATSAKYTI
Jolanta
2023-05-04 21:14
Tikrai omletas,cukraus mažiau reikia deti,iš karto subliuško.gal varške netinkama
ATSAKYTI
Ramune
2023-03-31 19:26
Koks fainas,as Tai per daug cukraus idejau.labai skaniai vistiek gavosi.aciu.
ATSAKYTI
Mamuks
2023-01-18 19:17
Labai skanus, tik cukraus per daug :-). Kitą kart dėčiau pusė
ATSAKYTI
omletas
2023-01-14 23:29
grynas omletas tik salstelejes, atrodo geriau nei realus skonis. labai nuvyle
ATSAKYTI
Labai
2021-11-04 18:12
Skanus, purus bet nelabai iškilo:(
ATSAKYTI
Raminta
2021-07-12 04:03
Superinis varskes apkepas, visada kepdavau su mano kruopomis, bet si karta neturejau , tai pabanziau si recepta, labai minkstas, purus ir skanus.
ATSAKYTI
Asta
2021-02-18 12:58
Tobulas
ATSAKYTI
Dalia
2021-01-24 11:05
Apkepas nepaprastai skanus, bet cukraus mums užteko 5šaukštų cukraus .
ATSAKYTI
Virga
2020-09-20 10:27
Kepu si apkepą jau daugiau nei metai, nepaprastai geras! Svarbiausia, kad lengvai pagaminimas ir nereikia jokiu manu brinkinti :)
ATSAKYTI
Gre
2020-06-01 23:02
Iškilo tobulai, bet tik išėmus iš orkaitės sukrito, kodėl taip nutiko?
ATSAKYTI
Agnė
2020-06-03 10:06
Taip galėjo nutikti, jei ne iki galo iškepė ar namuose labai šalta buvo - nuo didelio temperatūrų skirtumo.
ATSAKYTI
Virginija
2021-01-10 14:26
As ir daug jartu kepiau,ir sianien jau spejau issikepti,isimu is orkaites ir gaunasi blynas
ATSAKYTI
Nuostabus, tikrai bus kartojamas! Puikiai išėjo su paprasta varske, produktus (isskyrus baltymus) maišant kombaine.
ATSAKYTI
Aurelija
2019-02-20 12:45
Šį apkepą kepu jau daug metų jis yra favorotas. Skanus karštas ir šaltas. Iškilęs ir ne . Dėl varškės tai kepu su stambia ir ja blenderiuoju(nes jos dažniausia turiu). Sudedu visus skystus produktus t.y grietine, tryniai, kad lengviau būtų ir pasidaro kremine. Jei lieka, kokie gumuliukai nepergyvenu, nes tai ir yra varškės apkepas.
ATSAKYTI
Gabija
2018-11-04 17:28
Neissikele. Gavosi purus, bet gan plonas. Varske naudojau ne sita, gal todel?
ATSAKYTI
Lauryna
2018-11-04 19:16
Jei varškė buvo biri (kaip maišeliuose būna), gali būti ir dėl varškės. Arba gal baltymų pakankamai neišplakėte?
ATSAKYTI
Diana
2018-11-04 20:06
Man atrodo, kad galit buti ir sios priezastys (varskes rusis bei baltymu isplakimo lygis), bet dar gali buti kad ir per dideleje formoje kepete, jeigu sakote, kad gana plonas. Arba i nepakankamai ikaitusia orkaite galbut dejote?
ATSAKYTI