Lazanija su moliūgais, rikotos sūriu ir vištiena

AUTORIUS:
Bake In Heels,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Lazanija su moliūgu
Autorius apie receptą: Lengvesnė ir labai skani lazanijos versija. Beje, jeigu norite vegetariško varianto, vietoje vištienos dėkite 2 puodelius (apie 60 gramų) smulkintų špinatų. Lengvesnė ir labai skani lazanijos versija. Beje, jeigu norite vegetariško varianto, vietoje vištienos dėkite 2 puodelius (apie 60 gramų) smulkintų špinatų. Bake In Heels
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
450 gramų moliūgų tyrės (receptą rasite čia čia)
300 gramų vištienos
250 gramų lazanijos lakštų
1 stiklinė grietinėlės (arba pieno)
1 stiklinė rikotos
0.5 stiklinės parmezano sūrio
0.5 stiklinės vištienos sultinio
0.25 stiklinės parmezano sūrio
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas šalavijo
1 šaukštelis ghee sviesto
0.5 šaukštelio raudonėlio
0.25 šaukštelio čederio sūrio (arba mocarelos)
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Moliūgų padažui. Įkatinkite orkaitę iki 200 C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi, sudėkite svogūną (padalintą į ketvirčius), česnako skilteles. Pašlakstykite aliejumi, pridenkite folija ir kepkite apie 20 minučių. Atvėsinkite.
2.
Į virtuvinį kombainą dėkite keptas daržoves kartu su moliūgų tyre, ½ puodelio grietinėlės (arba pieno) ir ½ puodelio tarkuoto Parmesano ir sumalkite iki vientisos masės. Pilkite ½ puodelio sultinio, berkite druskos ir pipirų ir dar kartą permalkite. Naudojau muskatinį moliūgą, jo tyrė labai tiršta, tad dar pyliau papildomai šiek tiek pieno.
3.
Nedideliame prikaistuvyje įkaitinkite 1 arb. š. ghi sviesto ir pakepkite 6 šalavijo lapelius iki pasklis kvapas, apie 2-3 minutes. Dėkite prie moliūgų tyrės, gerai sumalkite. Padažas paruoštas.
4.
Rikotos masei. Dideliame dubenyje sumaišykite rikotą, Parmesaną, kiaušinį, oreganą ir likusį ½ puodelio grietinėlės (arba pieno). Padažas paruoštas.
5.
Kepimo skardą patepkite aliejumi. Paskleiskite šiek tiek moliūgo padažo. Dėkite lazanijos lakštus, tuomet – rikotos masės, vištienos. Pakartokite sluoksniavimą dar 2 kartus, pradedant moliūgų padažu, tuomet lazanijos lakštai, rikotos masė ir vištiena. Paskutinis sluoksnis turi būti moliūgų padažo.
6.
Dėkite į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių, kol visa lazanija perkais (uždenkite folija, jei lazanija per greitai dega). Užberkite ¼ puodelio Parmesano ir ¼ puodelio mocarelos (naudojau čedario sūrį) ir kepkite dar 10 minučių. Prieš tiekiant, palikite lazaniją susistovėti apie 20 minučių.
AUTORIUS: Bake In Heels
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis