Purus biskvitas su riešutais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Purus biskvitas su riešutais
Autorius apie receptą: Dar vienas patiekalas, tiksliau, kepinys iš mano vaikystės pas močiutę Moldavijoje. Man jis buvo toks skanus, ypač dar šiltas ir su šaltu pienu. Žinoma, galite jį perpjauti ir Dar vienas patiekalas, tiksliau, kepinys iš mano vaikystės pas močiutę Moldavijoje. Man jis buvo toks skanus, ypač dar šiltas ir su šaltu pienu. Žinoma, galite jį perpjauti ir sutepti kaip tortą su grietininiu kremu ar vaniliniu pudingu. Bet mes jį valgydavome būtent tokį, be jokių pertepimų. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
120 gramų graikinių riešutų (stambiai sukapotų)
120 gramų cukraus
120 gramų kvietinių miltų
2 šaukštai sviesto (tirpinto, nekaršto arba pieno)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
pagal skonį vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilę ir išplakti iki purios, šviesios masės. Plakti apie 8 - 9 minutes.
2.
Į dubenį su kiaušinių plakiniu įsijoti miltus su kepimo milteliais ir atsargiai išmaišyti. Plakti nereikia.
3.
Į dubenį su paruošta tešla supilti sviestą, suberti riešutus ir atsargiai permaišyti.
4.
Torto formos dugną (naudojau 22 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi, sutepti sviestu. Kraštų tepti nereikia. Supilti tešlą, pasukti kelis kartus formą, kad kepant nesusidarytų "kepurė".
5.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 minutes. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku, bet ne anksčiau nei 30 minučių po kepimo.
6.
Iškepusį biskvitą apversti su forma ant grotelių ir palikti iki kol visiškai atvės. Aš, kaip minėjau, to niekada nesulaukdavau ir dar šiltą ragaudavau su pienu.
Patarimai:
Naudota 22 cm skersmens torto forma.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital