1.
Pieną pašildyti (užlašinus ant delno turi jaustis šiluma, bet nedeginti).
2.
Į pieną berti mieles, cukrų, įmušti kiaušinį, pilti tirpintą sviestą, suberti miltus ir užminkyti tešlą. Tešlą turi būti minkšta, bet nelipinti. Jei po 10 minučių minkymo tešla dar bus lipni, įberti dar truputėlį miltų.
3.
Suformuoti tešlos kamuolį, uždengti rankšluostėliu ir palikti šiltai pakilti 1 - 2 valandas.
4.
Iš obuolių išpjauti sėklalizdžius, obuolius supjaustyti mažais kubeliais.
5.
Obuolius dėti į puodą, berti cukrų ir cinamoną. Ant nedidelės kaitros patroškinti apie 20 minučių. Palikti atvėsti.
6.
Pakilusią tešlą dalinti į maždaug 10 - 12 vienodo dydžio kamuoliukų.
7.
Kiekvieną kamuoliuką suploti tarp delnų, ištampyti į pailgą gabalėlį. Į vidurį dėti obuolių įdaro, nedėkite jo pernelyg daug, kad neišbėgtų kepant. Užspausti tešlos kraštus, formuojant cepelino formos bandelę. Kraštelius užspausti labai gerai!
8.
Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Dėti galima siūle žemyn ar į apačią. Aptepti trupučiu pieno.
9.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 minutes.