Autorius apie receptą:
Iš paskutinės, vos 5 dienų kelionės po pietų Italiją, parsivežiau daug kulinarinių idėjų ir receptų, bet šiandien norėčiau papasakoti apie tai, kaip italai namuose gamina
Iš paskutinės, vos 5 dienų kelionės po pietų Italiją, parsivežiau daug kulinarinių idėjų ir receptų, bet šiandien norėčiau papasakoti apie tai, kaip italai namuose gamina kapučino putą. Kai buto, kuriame nakvojome, šeimininkė Vittoria plakė mums pieną kavai, kilnojau antakius. O dar labiau nustebau, kad tas indas, kuriame gaminamos putos, yra mums įprastas kavos ar arbatos nuspaudėjas, tik pritaikytas Italijos rinkai ir pavadintas “Capuchino maker“, bent jau tą byloja užrašas ant dugno indo, iš visos širdies padovanoto mano naujos draugės Vittorios.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
100 mililitrų
pieno
(kuo riebesnio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Metaliniame inde pieną galima iškarto pašildyti, bet putą gausite ir iš šalto pieno, jei gamintumėte mums įprastame stikliniame inde.Vienam puodeliui kapučino, nelygu puodelio dydžiui, reikės 50-100 ml riebiausio pieno.
2.
Pieną supilkite į indą, nuleiskite filtrą iki dugno ir kilnokite jį aukštyn - žemyn, neištraukdami iš pieno.
3.
Kai jo tūris pasidarys 4-5 kartus didesnis, ištraukite filtrą ir supilkite putą ant paruoštos kavos puodelyje.