1.
Pasmulkiname virtus plaučius. Svogūną supjaustome nedideliais gabalėliais.
2.
Keptuvėje ištirpiname šaukštą sviesto ir jame pakepiname svogūną, kol šis suminkštės. Sudedame smulkintą česnaką ir pakaitiname minutę. Supilame brendį, dedame šalavijo lapelius. Padidiname kaitrą ir kepame maišydami dar kelias minutes.
3.
Į maisto smulkintuvą sudedame pasmulkintus virtus plaučius, kepintus svogūnus, ančiuvius, ištirpintą sviestą (100 g). Smulkiname, kol masė taps vientisa. Pagardiname druska, pipirais. Viską gerai išmaišome. Jei norite, kad paštetas būtų švelnus kaip kremas, dar pertrinkite jį per smulkų sietelį. Aš taip ir dariau.
4.
Sudedame paštetą į indelius, užpilame lydytą sviestu ir atvėsiname. Laikome šaldytuve. Užpylus lydytą sviestą, bet jam dar nesustingus, pašteto viršų galite papuošti raudonais pipiriukais, džiovintomis žolelėmis, lapeliais ar gėlių žiedais.