1.
Iš pradžių paruoškite avietes. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
2.
Avietes ir cukrų trintuvu susmulkinkite iki visiškai vientisos masės. Perkoškite per sietelį ir pašalinkite sėklytes. Atidėkite į šalį.
3.
Paruoškite ledų masę. Pasiruoškite reikiamus ingredientus.
4.
Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, visą kiaušinį, suberkite cukrų. Išplakite iki vientisos masės.
5.
Į nedidelį puodą įpilkite šiek tiek vandens, statykite virš vidutinio dydžio ugnies ir užvirkite. Virš puodo su verdančiu vandeniu įtaisykite dubenį su išplaktais produktais (taip, kad dugnas neliestų vandens) ir kaitinkite virš garų vonelės, nuolat plakdami šluotele, apie penkias minutes. Masė turi sutirštėti, pabalti, tapti purios kreminės tekstūros. Kai tik taip nutiks, nukelkite dubenį nuo puodo su verdančiu vandeniu. Atvėsinkite, toliau lėtai maišydami šluotele.
6.
Į kiaušinių masę įplakite pistacijų pastą.
7.
Grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
8.
Pusę plaktos grietinėlės sudėkite į kiaušinių ir pistacijų pastos masę. Lengvais judesiais išmaišykite. Sudėkite likusią grietinėlę ir dar kartą lengvai išmaišykite.
9.
Maistine plėvele išklokite kekso kepimo indo (11x25 cm) dugną ir sieneles.
10.
Supilkite trečdalį ledų masės. Viršų apšlakstykite keliais šaukštas trintų aviečių, užberkite saują šviežių aviečių ir trečdalį kapotų nesūdytų pistacijų.
11.
Supilkite antrą trečdalį ledų masės ir vėl pakartokite tą pat: apšlakstykite trintomis avietėmis, užberkite saują šviežių aviečių ir antrą trečdalį kapotų pistacijų.
12.
Supilkite likusius ledus, apiberkite likusiomis kapotomis pistacijomis.
13.
Kepimo indą įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite pernakt.
14.
Išimkite sušalusius semifreddo iš kepimo formos, nuimkite plėvelę ir patiekite nedelsiant. Prieš patiekdami apšlakstykite likusiomis trintomis avietėmis, papuoškite šviežiomis avietėmis, pistacijų riešutais ir mėtų lapeliais.