1.
Sviestas geriausia kad būtų kambario temperatūros, bet jeigu ką tik ištraukėte iš šaldytuvo, ne bėda - tiesiog jį supjaustykite smulkiais kubeliais.
2.
Sviestą, krapus, druską ir į kelias dalis perpjautas česnako skilteles dėkite į dubenį ir sutrinkite rankiniu elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu) iki daugmaž vientisos konsistencijos. Žinoma, galima trinti ir kitokiu elektriniu trintuvu.
3.
Viskas, krapų sviestas pagamintas! Tepkite jį ant duonelės, gardinkite bulvytes ar gardžiuokitės kaip tik sugalvosite :)
•
Nesuvalgytą krapų sviestą laikykite šaldytuve sandariame indelyje. Ten jis puikiai gyvens apie savaitę.
•
Jeigu norite, kad krapų sviestas liktų minkštesnis ir lengviau tepamas net ir laikomas šaldytuve, sutrynę papildomai įpilkite 3-4 šaukštus alyvuogių aliejaus, tada dar kartą lengvai pertrinkite. Toks sviestas iš pradžių atrodys skystesnis, bet pabuvęs šaldytuve sutvirtės.
•
Krapų sviesto galite pasiruošti ir daugiau bei užsišaldyti.