1.
Šiam užkandžiui paprastai naudoju vynuoginius pomidoriukus, nes jie šiek tiek didesni už vyšninius, bet galima naudoti ir vyšninius, tik jų tokiam įdaro kiekiui imkite dvigubai daugiau.
2.
Įdarui sutarkuojame virtus kiaušinius ir sūrį. Sumaišome su išspaustomis česnako skiltelėmis ir pagal skonį pagardiname majonezu. Jeigu norisi, įberiame po žiupsnelį druskos ir pipirų, gerai išmaišome. Beje, kartais dar į įdarą įmaišau konservuoto tuno arba rūkytos žuvies, irgi labai tinka.
3.
Pomidoriukų viršūnėles gražiai nupjauname ir mažu šaukšteliu atsargiai išskobiame jų minkštimą. Išvalytus pomidoriukus apverstus žemyn sustatome ant popierinio rankšluosčio, jog nuvarvėtų sultys.
4.
Pomidoriukus įdarome pasiruoštu kiaušinių-sūrio įdaru, papuošiame smulkintais žalumynais ir skanaujame!
5.
Beje, šventėms šį užkandį paprastai gaminu su majonezu ir sūriu, o ruošdama kasdieniškesnei progai vietoje sūrio naudoju grūdėtą varškę (prieš tai ją nuvarvinu nuo skysčio) ir vietoje majonezo dedu graikiško jogurto, sumaišyto su trupučiu aštresnių garstyčių - irgi labai labai skanus derinukas.