Iš miltų, sviesto, kiaušinio, 7-8 šaukštų šalto vandens, žiupsnelio druskos išminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, valandą palaikykite šaldytuve.
Mirkykite grybus karštame vandenyje 20 min. Išmirkykite piene batoną.
Mėsą, smulkintus svogūnus, batoną ir išmirkytus bei nuspaustus grybus sumalkite mėsmale. Sudėkite grietinę, pasūdykite, įberkite pipirų ir mairūno, atšaldykite.
Nuskuskite morkas, pavirkite jas 10 min., išimkite.
Kekso formą ištepkite riebalais.
Iškočiokite tešlą, 2/3 jos sudėkite į formą taip, kad būtų išlindę maždaug 2 cm kraštelio. Sudėkite 1/2 faršo, padarykite įdubimų, į kuriuos sudėkite morkas, apdėkite likusiu faršu, užlenkite tešlos kraštus, viršų patepkite tryniu. Uždenkite likusiu tešlos gabalu, padarykite jame dvi skylutes.
Kepkite 50 min. 200°C temperatūros orkaitėje.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)