Autorius apie receptą:
Kadangi gavau maišą obuolių, nusprendžiau paruošti obuolienę. Mano anūkams labai patinka! Šiemet obuolienę viriau gardindama citrinos sultimis,pavyko puikiai. Ir citrina,
Kadangi gavau maišą obuolių, nusprendžiau paruošti obuolienę. Mano anūkams labai patinka! Šiemet obuolienę viriau gardindama citrinos sultimis,pavyko puikiai. Ir citrina, ir apelsinai labai tinka obuolienei gardinti, jei nemėginote, nuoširdžiai rekomenduoju. O cukraus kiekį reguliuokite pagal obuolių rūgštumą/saldumą, pagal savo skonį. Iš recepte nurodytų produktų kiekio gavosi 8 stiklainiai po 0.33 ml.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2.5 kilogramo
obuolių
(svoris be odelių, sėklų)
400 gramų
cukraus
1 vienetas
citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nuluptus ir jau be sėklų obuolius supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sudėti į puodą, berti cukrų, išmaišyti ir palikti apie 1 valandą pastovėti, kad cukrus ištirptų ir susidarytų skystis.
2.
Puodą su obuoliais pastatyti ant vidutinės kaitros virti. Verdant obuolienę būtina maišyti nuo dugno, kad neprisviltų!
3.
Po maždaug 15 minučių įspausti citrinos sultis ir supilti į obuolių masę, virti obuolienę dar apie 15 minučių.
4.
Obuolienę galima palikti su obuolių gabaliukais arba sutrinti grūstuve.
5.
Išvirtą ir dar karštą obuolienę supilstyti į iškaitintus stiklainius, užsukti, apversti dangteliais žemyn, apdengti rankšluosčiu ir palikti per naktį atvėsti.