Autorius apie receptą:
Šis padažas labai tinka sriubų ir troškinių gardinimui, taip pat puikiai gardina grilio kepsnius neužgoždamas dūmo kvapo ir kepsnių skonio. O mėgstantys kitokius skonius šį
Šis padažas labai tinka sriubų ir troškinių gardinimui, taip pat puikiai gardina grilio kepsnius neužgoždamas dūmo kvapo ir kepsnių skonio. O mėgstantys kitokius skonius šį padažą netgi pila ant… vanilinių ledų.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
pomidorų
100 mililitrų
kepimo aliejaus
1 galva
česnako
2 šaukšteliai
druskos
1 pundelis
žalumynų
(kalendros, raudonėlio)
1 žiupsnelis
malto kumino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pomidorai nuplaunami, o tada vidutinio dydžio pjaunami per pusę, dideli - pjaustomi į keturias dalis.
2.
Pomidorų skiltelės sudedamos į skardą, palaistomos aliejumi, užberiamos druska.
3.
Česnako galva pjaunama per pusę, pusės sudedamos į pomidorų tarpus.
4.
Žalumynai nesmulkinami, sudedami į skardos kraštus (vėliau jie nebus naudojami), pabarstomas kuminas.
5.
Pomidorai kepami iki 180C įkaitintoje orkaitėje 2 valandas (kepimo režimu iš abiejų pusių).
6.
Baigus kepti, išimamas česnakas ir žalumynai, o pomidorų masė kartu su visu skysčiu supilama į puodą ir maisto smulkintuvu (blenderiu) sumalama iki tyrės.
7.
Karšta tyrė iš karto pilstoma į švarius stiklainius, užsukama sandariais dangteliais.
8.
Stiklainiai paliekami atvėsti, o tada nešami į vėsų rūsį.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Padažui naudojami tik pilnai sunokę, raudonieji, pageidautina labiau sultingi, nei mėsingi pomidorai.
•
Jei namuose nėra rūsio, šį padažą vertėtų laikyti šaldytuve, nes dėl mažo konservantų kiekio kambario temperatūroje jis greitai genda.