Autorius apie receptą:
Nesudėtingas ir gardus būdas papuošti vištienos blauzdeles. Mūsų visa šeima labai mėgsta šį patiekalą ir juo kaskart nustebinu savo svečius. Atrodytų, kas čia ypatingo,
Nesudėtingas ir gardus būdas papuošti vištienos blauzdeles. Mūsų visa šeima labai mėgsta šį patiekalą ir juo kaskart nustebinu savo svečius. Atrodytų, kas čia ypatingo, orkaitėje keptos blauzdelės, bet su šonine jos įgauna malonų rūkytų gaminių kvapą ir būna dr skanesnės! Prieskonius rekomenduoju naudoti be druskos, nes rūkyta šoninė jau pati yra sūri.
(...daugiau)(...mažiau)
Genutė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
15 vienetų
vištų blauzdelių
15 riekių
šaltai rūkytos šoninės
4 skiltelės
česnako
(naudoju maltą rūkytą papriką)
1 šaukštelis
prieskonių paukštienai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Česnaką smulkiai sukapoti, sumaišyti su prieskoniais paukštienai (naudojau lengvai sūdytus) ir įtrinti blauzdeles. Palikti pasimarinuoti kelioms valandoms ar pernakt.
2.
Kiekvieną blauzdelę apsukti šonines riekele ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
3.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Jei šoninė labai greitai skrunda, galite pridengti folija, o į kepimo pabaigą vėl nukloti.
4.
Mes šias blauzdeles šeimoje mėgstame valgyti su ryžiais ir daržovių salotomis.