1.
Pagrindą ruošiame 20 cm skersmens formoje.
2.
Pirmiausia cukrų, druską, citrinos žievelę ir kambario temperatūros sviestą išsukame, kad susijungtų (turint kombainą, maišome naudojant "K" antgalį, tik ne šluotelę). Šiam pagrindui svarbu, kad susijungtų visi ingredientai, bet neiškiltų (pvz. taip, kaip plaktme šluotele iki purumo).
3.
Supilame trynius į sviesto masę, išmaišome, kad susijungtų.
4.
Persijojame kitame dubenyje miltus su kepimo milteliais. Juos pamažu suberiame į pirmąją masę, maišome, kol nelieka sausų ingredientų, bet stengiamės labai ilgai nemaišyti, kad neįšiltų per daug tešla.
5.
Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę, suformuojame apskritimą, kad būtų lengviau kočioti, kai bus sustingusi. Paliekame šaldytuve apie 1-2 val., kol gerai sustingsta.
6.
Išimame iš šaldytuvo, pasidedame tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lapų, iškočiojame 20 cm apskritimą, 5 mm storumo. Uždedame apvalią kepimo formą, kepame su ja, nes kitaip pagrindas išsiplės ir nieko gero iš to nebus :)
7.
Kepame įkaitintoje iki 160 C orkaitėje apie 20-25 min. Paliekame atvėsti.
8.
Ruošiame trupinius: dubenyje sumaišome visus ingredientus, trinant tarp pirštų šaltą sviestą, kol gauname šlapius trupinius. Dedame trupinius į šaldytuvą.
9.
Atvėsusius trupinius kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min., kol gražiai paruduoja. Prieš dekoruojant obuolių tartą, juos apibarstome cukraus pudra.
10.
Įdarą ruošiame 16 cm skersmens formoje.
11.
Pirmiausia puode ant stiprios ugnies išlydome medų, sviestą ir apelsino žievelę.
12.
Išimame vanilės sėklytes, sudedame jas į puodą, įmetame ir pačią ankštį, kurią išgriebsime vėliau.
13.
Sudedame kubeliais pjaustytus obuolius. Troškiname obuolius ant vidutinės ugnies, kol suminkštės ir obuoliai taps skaidrūs. Perkeliame obuolius į dubenį.
14.
Tame pačiame puode, pamažu beriame cukrų, kol jis išsilydys ir įgaus tamsios karamelės spalvą. Supilame atsargiai grietinėlę (saugome rankas, nes ji putoja), maišome, kol nustos putoti ir susijungs su cukrumi. Nuimame nuo ugnies, truputį palaukiame, kad šiek tiek atvėstų.
15.
Tuo metu, šaltame vandenyje užmerkiame želatinos lapelius. Kai jie suminkštėja, nuspaudžiame gerai vandenį ir įmaišome želatiną į karamelę.
16.
Kai ji išsilydo, sumaišome karamelę su obuoliais.
17.
Maistine plėvele išklojame 16 cm skersmens apvalios formos kraštus. Supilame obuolius į šią formą, dedame į šaldiklį, kad tvirtai sustingtų.
18.
Surenkame desertą: pašildome keletą šaukštų abrikosų uogienės. Ja patepame bretoniškos tešlos pagrindą. Uždedame sustingusį obuolių įdarą. Aptepame ir jį su uogienę, kad blizgėtų.
19.
Aplink šonus uždedame cukraus pudra pabarstytus trupinius.