1.
Skirtingus želė miltelius suberti į skirtingus indus, užpilti kiekvienus po 400 ml vandens. Palikti brinkti.
2.
Tešlai dubenyje šluotele gerai išmaišyti ištirpintą ir atvėsintą margariną (arba sviestą), kiaušinius, grietinę, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, druską. Įmaišyti miltus.
3.
4 obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis.
4.
25 cm skersmens kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Sudėti tešlą, tolygiai paskirstyti. Ant viršaus išdėlioti pjaustytus obuolius, juos šiek tiek įspausti į tešlą.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 min. Patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigti ir ištraukti, jei ištrauktas iešmelis sausas, biskvitas iškepė. Jeigu aplipęs tešla - kepti dar 5 - 7 minutes ir vėl tikrinti.
6.
Viršui 6 obuolius nulupti, perpjauti per pusę, išimti sėklalizdžius. Puseles supjaustyti dar į 4 skilteles.
7.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite cukrų, supjaustytus obuolius ir troškinkite, kartais pamaišydami, kol obuoliais suminkštės, o skystis virs karamele.
8.
Karamelizuotus obuolius sudėkite ant iškepto pyrago.
9.
Vieno skonio išbrinkusią želė pašildyti, bet neužvirinti, išmaišyti, kad visiškai ištirptų. Tada palikti šaltai, kad atvėstų ir pradėtų stingti.
10.
Tada beveik visą supilti ant pyrago ir padėti šaltai, kad sustingtų.
11.
Kito skonio išbrinkusią žele pašildyti, bet neužvirinti, išmaišyti, kad visiškai ištirptų. Tada palikti šaltai, kad atvėstų ir pradėtų stingti.
12.
Tada beveik visą supilti ant sustingusios pirmo želė sluoksnio ir padėti šaltai, kad sustingtų.
13.
Tą patį pakartoti su paskutine želė. Palikti šaldytuve per naktį.