Obuolius užpilkite 5 šaukštais vandens, įberkite šaukštą cukraus, įdėkite citrinos ar apelsino žievelių. Makaronus išbrinkinkite verdančiame, truputį pasūdytame piene (0,75 l). Tuo metu paruoškite užpilą: 0,25 l verdančio pieno sutirštinkite krakmolu ir, nukėlus nuo ugnies, įdėkite kiaušinio trynį; pasaldinkite šaukštu cukraus, įberkite vanilinio cukraus.
Makaronus sumaišykite su obuoliais ir užpilu. Sudėkite iki stangrumo išplaktą baltymą ir viską atsargiai išmaišykite. Paruoštą masę sukrėskite į gerai išteptą stiklinę karščiui atsparią formą. Kepkite 45 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Apibarstkite trintais sausainėliais ir kapotais riešutais ar migdolais.
Makaronų patiekalas paruoštas!