1.
Kefyrą bent pusvalandį palaikyti kambario temperatūroje, kad sušiltų. Jei norisi greičiau, galima pilti į puodą ir pašildyti ant nedidelės kaitros.
2.
Į dubenį su kefyru suberti sodą, išmaišyti ir palikti 10 minučių iki kol suputos, tuomet berti cukrų, druską, miltus ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti labai tiršta.
3.
Obuolius nulupti, išpjauti sėklas ir supjaustyti mažais gabaliukais, suberti į dubenį su kefyru. Dar kartą gerai permaišyti.
4.
Į stiklinę įpilti vandens. Pamerkti šaukštą, kad neapliptų tešla.
5.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti. Šlapiu šaukštu kabinti tešlos ir dėti į keptuvę, formuoti blynelį. Apkepti iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus ir šiek tiek pakils.
6.
Iškepusius blynelius sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.