1.
Pirmiausia reikėtų asiruošti nugarinės išklotinę. Nugarinę šone (maždaug per trečdalį storio) pjauti išilgai įpjaunant ne iki galo (palikti 1-1.5 cm). Atversti atpjautą dalį lyg knygą - dešinė pusė turėtų būti maždaug dvigubai plonesnė nei kairė. Dabar reikia kairiąją dalį pjaunat išilgai padalinti į dvi vienodo storio dalis neperpjaunant iki galo, o vėlgi paliekant 1.-1.5 cm, kad galėtumėte ją atversti ir gauti išklotinę.
2.
Nugarinės išklotinę iš abiejų pusių įtrinti druska, pipirais ir išspaustomis česnako skiltelėmis. Jei mėgstate stipresnį skonį, galite papildomai naudoti mėgiamų mėsos prieskonių. Aš mėgstu taip paruoštą nugarinę palikti šaldytuve per naktį pasimarinuoti, kad skoniai labiau įsigertų, bet galite vyniotinį gaminti ir iškart.
3.
Orkaitę įjungti kaisti iki 220 C temperatūros.
4.
Kriaušes supjaustyti mažais kvadratėliais (sėklas išimti), smulkiai supjaustyti svogūnus.
5.
Keptuvę įkaitinti iki vidutinės kaitros, dėti pusę sviesto, ištirpinti. Suberti svogūnus, kepti 2 minutes, tuomet berti 0.5 a.š. druskos, žiupsnelį pipirų, išmaišyti, kepti dar 2 minutes dažnai maišant. Tuomet suberti kriaušes, pilti baltą vyną, berti provanso žoleles ir leisti troškintis apie 12 minučių arba tol, kol skystis nugaruos, kriaušės taps minkštos bei skaidrios.
6.
Paruoštą kiek pravėsusį kriaušių įdarą mišinį sukrėsti į nugarinės vidurį formuojant išilgą juostą. Ant viršaus užtrupinti pelėsinį sūrį, išilgai sudėti rozmarino šakeles.
7.
Pasiruošti konditerinį siūlą - atsikirpti 4 gabalėlius siūlo lygiomis dalimis (siūlo kiekis priklauso nuo vyniotinio ilgio. Man prireikė 4).
8.
Vyniotinį labai standžiai susukti ir tolygiais tarpais surišti (siūlo galus nukirpti).
9.
Į tą pačią keptuvę, kur troškinosi kriaušės (jos nereikia nuplauti) dėti likusį sviestą, įkaitinti ant didesnės kaitros, dėti vyniotinį ir kepti 2–3 minutes, iki jis šiek tiek apskrus. Taip vyniotinį apkepinti iš visų likusių pusių.
10.
Švelniai paskrudusį vyniotinį perkelti į orkaitei tinkamą indą, uždengti dangčiu arba folija ir kepti iki mėsos termometras vyniotinio viduryje pasieks 145 laipsnius (man truko apie 30 min).
11.
Išimti vyniotinį iš orkaitės. Prieš pjaustant leisti pailsėti apie 5-10 min.